Zawitała jesień. Czas zebrać  plony z naszych ogródków przedszkolnych. Dzieci z zaciekawieniem obserwowały wzrost a następnie dojrzewanie fasolki szparagowej, kalarepki, pietruszki i wielu innych ciekawych roślin. Dla wielu jest to jedyna możliwość tak bliskiego kontaktu z uprawą warzyw i owoców. Sprawia im to niesamowitą radość i uczy szacunku do przyrody, kształtuje ich pro ekologiczne spojrzenie na świat. Dzieci uczą się poprzez praktykę jak wyhodować z nasionka wspaniałe,  zdrowe warzywa, które potem mogą wspólnie zebrać i posmakować.Na zdjęciach widzimy (zdjęcia) jak wiele radości mają nasze dzieci z tego, że udało im się wyhodować swoje pierwsze warzywa. Z dumą niosą je do przedszkola, gdzie Panie nauczycielki pokażą im co można z nich zrobić i jak smakują. Przy okazji strączki fasoli mogą też posłużyć do nauki liczenia:)